Com crear un lloc web multilingüe WordPress

web wordpress multilingue tutensweb

Com crear un lloc web multilingüe WordPress

Que és un lloc multilingüe

Un web multilingüe és un lloc web dissenyat i desenvolupat per mostrar contingut en diversos idiomes diferents, permetent als usuaris interactuar amb el lloc en l’idioma que heu triat. En un món cada cop més globalitzat, és essencial que les empreses i organitzacions tinguin presència en línia en múltiples idiomes per arribar a una audiència diversa i satisfer les necessitats dels clients a tot el món.

 

Per crear un web multilingüe, cal implementar una estratègia de traducció de contingut que permeti la presentació del mateix contingut en diversos idiomes diferents. Això implica la creació de contingut específic a cada idioma, o bé la traducció del contingut existent mitjançant eines de traducció automàtiques o mitjançant la contractació de traductors professionals.

 

A més, és important considerar certes consideracions tècniques en dissenyar i desenvolupar una web multilingüe, com ara el maneig de caràcters especials, l’optimització per a motors de cerca en diferents idiomes i la implementació d’etiquetes hreflang.

 

 

Per a que ens serveis un lloc web multilingüe

Com a dissenyador de contingut web, una de les habilitats necessaria, és tenir la capacitat de crear llocs web multilingües. En essència, això implica dissenyar i desenvolupar un lloc web que pugui mostrar contingut en diversos idiomes diferents, cosa que és fonamental per satisfer les necessitats d’una audiència global.

 

Com fem les webs multilingüe nosaltres

A TuTensWeb ens agrada treballar amb dos plugins en concret. WPML o Polylang.  Durant els anys d’experiència, tant un com l’altre han estat a l’altura del que hem necessitat i tot i poder tenir més predilecció per WPML, Polylang segueix sent un dels que més estem utilitzant.

polylang wordpress plugin multilingüe
wpml wordpress plugin multilingüe

Arribats en aquest punt, vull comentar que Polilang és gratuït i WPML és de pagament. Punt important també a tenir en compte depenen del nivell web a realitzar o de les funcions que haurà de fer aquest lloc web.

 

Tant un plugin com l’altre tenen un sistema molt bo i professional lincat amb WordPress per tal que tots els lincs entrellaçats funcionin a la perfecció amb un simples clics de configuració.

 

Un cop està la primera configuració realitzada, que amb els dos plugins esmentats són uns simples clics el que farà aquest plugin és mostrar-nos el panell de control amb la bandera amb la que tenim l’idioma senyalat, poden fer clic a la bandera i cambiar l’idioma als que tinguem seleccionats.

 

seleccionar idioma web wordpress plugin wpml tutensweb

 

A les seccions PÀGINES I ENTRADES ens passarà el mateix. Podrem veure el contingut i l’estructura en funció de l’idioma que tinguem seleccionat.

 

seleccionar idioma web wordpress plugin wpml pagines i entrades tutensweb

 

I dins les pàgines i entrades individuals que formen la nostra web i blog també tenim una secció on poder moure’ns pels diferents idiomes. D’aquesta manera quan estem dins una entrada al blog en un idioma i volem visionar-la o construir-la en el que no tenim seleccionat fem clic al simbol + quan no s’ha creat encara o al dibuix del llàpis que veureu a la imatge següent si ja ha estat creada i volem revisar alguna cosa pendent.

 

traducció entrades pagines wordpress tutensweb

 

 

 

Sense Comentaris

Deixa el teu comentari