Instal·lació de WordPress

instal·lació wordpress tutensweb

Instal·lació de WordPress

Breu introducció.

 

WordPress és un sistema de gestió de contingut popular que permet als usuaris crear i administrar fàcilment llocs web. Abans d’instal·lar WordPress, és important tenir en compte alguns requisits tècnics necessaris, com ara un servidor web, una base de dades i accés FTP.

 

Un cop hagueu verificat que teniu els requisits tècnics necessaris, podeu començar la instal·lació.

 

 

instal·lació WordPress

 

Primers pasos a seguir.

 

1. Descarregueu la darrera versió de WordPress des del lloc web oficial.

Per instal·lar WordPress, heu de descarregar l’última versió del lloc web oficial. És important descarregar la darrera versió per tenir accés a les últimes funcions i característiques.

 

Alguns dels servidors més actuals disposen de apps autoinstal·lablesque faciliten aquesta opció a pocs clics. Fins i tot executant alguns dels punts que veurem a continuació.

 

2. Creeu una base de dades MySQL i un usuari amb accés a la base de dades.

 

Abans d’instal·lar WordPress, heu de crear una base de dades MySQL i un usuari amb accés a la base de dades. Això és necessari per emmagatzemar i accedir a la informació del lloc web.

 

Aquesta base de dades és la que guarda tots els lincs i funcionalitats del gestor de continguts. Hem de tenir molta cura, qualsevol error en aquest fitxer te un alt percentatge de possibilitats que acabi amb la web no visible o amb problemes.

 

3. Pugeu els fitxers de WordPress al servidor web utilitzant FTP.

 

Després de descarregar WordPress, ha de carregar els fitxers al vostre servidor web utilitzant un client FTP. Això permetrà que els fitxers estiguin disponibles en línia i que hi pugui accedir per completar la instal·lació.

 

4. Creeu un fitxer de configuració wp-config.php i afegiu els detalls de la base de dades que heu creat al pas 2.

 

Quan els fitxers estiguin carregats al vostre servidor web, heu de crear/modificar un fitxer de configuració wp-config.php i afegir els detalls de la base de dades. Aquest fitxer és necessari perquè WordPress pugui connectar-se a la base de dades i emmagatzemar la informació del lloc web.

 

5. Executeu l’script d’instal·lació de WordPress al vostre navegador web i completeu el formulari d’instal·lació.

 

Després de carregar els fitxers i crear el fitxer de configuració, heu d’executar l’script d’instal·lació de WordPress al vostre navegador web i completar el formulari d’instal·lació. Aquest formulari inclourà informació sobre el lloc web, com ara el títol del lloc i el nom d’usuari i la contrasenya del compte d’administrador.

 

6. Inicieu sessió al panell d’administració de WordPress i comenceu a personalitzar el vostre lloc web.

 

Un cop hagueu completat la instal·lació, podeu iniciar sessió al panell d’administració de WordPress i començar a personalitzar el seu lloc web. Això inclou la selecció d’un tema, la creació de pàgines i la instal·lació de complements per afegir funcions addicionals al lloc web.

 

 

 

 

En resum:

 

Instal·lar WordPress és un procés que requereix atenció als detalls, però no és tan complicat com sembla. Els passos bàsics són descarregar l’última versió de WordPress des del vostre lloc web oficial, crear una base de dades i un usuari amb accés a la base de dades, pujar els fitxers de WordPress al servidor web utilitzant FTP i completar el formulari d’instal·lació. També és important crear un fitxer de configuració i afegir els detalls de la base de dades.

 

Després de completar la instal·lació, podeu accedir al panell d’administració de WordPress, que permet personalitzar el lloc web i afegir noves funcions mitjançant complements. La personalització inclou la selecció d’un tema, la creació de pàgines i la instal·lació de complements per afegir funcions addicionals al lloc web.

 

És recomanable fer una còpia de seguretat dels fitxers i la base de dades abans de començar la instal·lació per evitar la pèrdua de dades en cas de qualsevol problema durant la instal·lació.

 

La bona notícia és que hi ha moltes guies i tutorials disponibles en línia per ajudar els principiants a través d’aquest procés, de manera que no hi ha necessitat de sentir-se aclaparat.

 

Quan es completa la instal·lació, els usuaris poden gaudir de la flexibilitat i la funcionalitat que WordPress té per oferir en la creació d’un lloc web professional i atractiu.

 

 

 

Sense Comentaris

Deixa el teu comentari