Introducció a WordPress: Tot el que necessites saber per començar el teu lloc web.

introduccio wordpress tutensweb

Introducció a WordPress: Tot el que necessites saber per començar el teu lloc web.

Breu introducció:

Si cerques una plataforma per crear un lloc web, WordPress és una de les opcions més populars i versàtils. En aquesta introducció a WordPress, us presentarem tot el que necessiteu saber per començar a utilitzar aquesta plataforma.

 

Què és WordPress i per què és popular?

WordPress és una plataforma de gestió de contingut que us permet crear i gestionar el vostre propi lloc web. El que va començar com un sistema de blocs ha esdevingut una plataforma completa amb una àmplia varietat de funcions i opcions de personalització.

La popularitat de WordPress es deu en gran part a la seva facilitat d’ús, la gran quantitat de recursos disponibles i la seva flexibilitat per adaptar-se a diferents tipus de llocs web.

 

Existeixen milers de plantilles, plugins i codis per a pode fer “gairebé tot” el que et puguis arribar a pensar o plantejar per la tevaweb.

 

Funcions principals de WordPress.

Té una àmplia varietat de funcions que us permeten crear i gestionar un lloc web. Aquestes funcions inclouen la capacitat de personalitzar el disseny i la funcionalitat del vostre lloc web amb temes i plugins, així com la facilitat de crear i gestionar contingut amb l’editor de WordPress.

 

Si encara ho volem més fàcil, també podem comentar que tot i l’editor de WordPress existeixen diferents constructors visuals (molts ja venen incorporats a les plantilles) per tal de facilitar-nos aquesta feina.

 

Podríam estar parlant d’uns quants, però probablement crec no equivocar-me quan dic que els més famosos actualment són: Elementor, Visual Composer “Bakcery” o el Divi (plantilla). La veritat que si els utilitzem correctament, ens poden lliurar de molta feina i una molt bona visualització.

 

Avantatges de WordPress davant d’altres plataformes.

WordPress té diversos avantatges davant d’altres plataformes de gestió de contingut. Per exemple, la gran comunitat d’usuaris i desenvolupadors vol dir que hi ha una àmplia varietat de recursos disponibles, tant gratuïts com de pagament.

A més, WordPress és fàcil d’utilitzar i personalitzar, el que ho fa ideal per a usuaris principiants i avançats per igual.

 

Com començar amb WordPress.

Per començar a utilitzar WordPress, necessitareu un allotjament web i la instal·lació de WordPress al vostre lloc web. Afortunadament, hi ha una àmplia varietat d’eines i recursos disponibles per ajudar-te a començar, incloent tutorials en línia i comunitats de WordPress.

 

Un nom de domini, un servei d’allotjament web i un SSL. I possiblement et preguntaràs que és tot això?

 

Doncs el domini serà el teu nom web “www.elnomquesigui.com” o el “.com” el pots canviar per qualsevol de les moltes extensions que hi ha actualment. Un servei d’allotjament és un espai web online on poder pujar el WordPress i tot el contingut que afegirem nosaltres per persoanlitzar-la. I finalment el SSL que és un certificat digital que autentica la identitat d’un lloc web i habilita una connexió xifrada.

 

Instal·lació de WordPress al teu lloc web.

Quan tinguis tot el necessari per començar amb WordPress, necessitaràs instal·lar el programari al teu lloc web. Hi ha diverses maneres de fer-ho, incloent-hi instal·lacions manuals i automatitzades, i l’elecció dependrà del vostre nivell d’experiència i preferències personals. Fins i tot hi ha vegades que dependrà del mateix CPanel que us ofereixi alguna de les prestacions anomenades anteriorment.

 

Personalització de l’aspecte del vostre lloc web amb temes.

Si encara segueixes aquí és que vas entenent els passos a seguir i espero que et sigui d’ajuda, ja que estem ja al millor punt. Ja tenim la nostra instal·lació feta! Personalitzem-la!

 

Un dels aspectes més atractius és la seva capacitat per personalitzar el teu lloc web amb temes (pantilles). Hi ha una àmplia varietat de temes disponibles, tant gratuïts com de pagament, que et permeten canviar l’aparença i la funcionalitat del teu lloc web amb només uns clics.

 

Ampliació de la funcionalitat del teu lloc web amb plugins.

A més dels temes, WordPress també té una àmplia varietat de connectors que et permeten afegir noves funcionalitats al teu lloc web. Aquests poden incloure funcions com a formularis de contacte, optimització de SEO, integració de xarxes socials, i molt més.

 

A partir d’aquest punt, disposem del WordPress instal·lat i funcionant. Seleccionem plantilla i instal·lem els plugins que necessitarem segons les funcionalitats.

 

A crear contingut!!

 

Conclusió:

WordPress és una plataforma de gestió de contingut popular i versàtil que permet crear i gestionar el teu propi lloc web. Amb una àmplia varietat de funcions i opcions de personalització, així com una gran comunitat d’usuaris i desenvolupadors, WordPress és una excel·lent opció per a qualsevol persona que vulgui crear un lloc web. Si cerques una plataforma per començar el teu lloc web, no busquis més enllà de WordPress!

 

Si tot i així segueixes amb dubtes o no saps per on agafar aquest tema, no dubtis en contactar i miraré d’ajudar-te en tot el possible.

2 Comentaris
 • Jordi
  Escrit a les 11:13h, 11 març Respon

  Excel•lent i extens contingut. Gràcies per compartir-lo!

  • TTW
   Escrit a les 09:49h, 12 març Respon

   Moltes gràcies pel teu comentari!

Deixa el teu comentari